Wagenings symposium over zuivel in een duurzaam dieet

Deel dit artikel:

Wie op zoek is naar een wetenschappelijke kijk op de rol van verschillende voedingsmiddelen, waaronder zuivel, in een duurzaam en gezond voedingspatroon is op 20 oktober van harte welkom bij het symposium ‘Dairy in a sustainable diet: a question of balance‘ in Wageningen.

Voor voedings- en duurzaamheidswetenschappers

Drie internationaal gerenommeerde wetenschappers geven tijdens het symposium hun visie op een goede wetenschappelijke benadering van een duurzaam en gezond dieet. Op dit gebied is nog veel onderzoek nodig. Aansluitend zet prof.dr.ir Toon van Hooijdonk voor zuivel de discussiepunten op een rij. Van Hooijdonk neemt met deze lezing afscheid als Bijzonder hoogleraar Zuivelkunde bij Wageningen University.

SHARP diets

Tijdens het symposium staat het SHARP diet centraal. SHARP is de afkorting voor voedingspatronen die Sustainable, Healthy, Affordable, Reliable (wat betreft voorraad, stabiliteit en veiligheid) en Preferable (cultureel) zijn. De sprekers geven vanuit hun eigen specialisme aan welke indicatoren van belang zijn bij onderzoek naar de balans tussen de productie van voedingsmiddelen, de voedingswaarde en de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen.

Programma ‘Dairy in a sustainable diet: a question of balance’

13.00 – 13.30
Welcome reception

13.30- 13.45
Introduction by chair
Dr. Margarethe Jonkman, Corporate Director Research & Development, FrieslandCampina

13.45 – 14.45
Operationalizing the health aspects of sustainable diets
Prof. dr. Edith Feskens, nutrition and Health over the Lifecourse, Wageningen University

14.15 – 14.45
Balancing sustainable diets with sustainable food systems
Dr. John Ingram
Food Systems Program Leader, Environmental Change Institute, University of Oxford

14.45 – 15.15
Technology enables consumer actualization; sustainable diets?
Dr. Rolf Bos
Theme Director Nutrition and Health, TI Food and Nutrition

15.15 – 16.00
Break

16.00 – 17.00
Milk in the diet: a sharp discussion
Prof.dr.ir. Toon van Hooijdonk, Wageningen University

17.00 – 19.00
Reception

Wie zich wil aanmelden voor het symposium kan contact opnemen met Cashmira Hoogenraad van de NZO; hoogenraad@nzo.nl.

‘Dairy in a sustainable diet: a question of balance’
20 oktober 2016, 13.00 -17.00u.
Wageningen University, building Orion, 103
Bronland 1
6708 WH Wageningen