Het afgelopen jaar hebben een aantal kleurrijke infographics de cover van Voeding Magazine gesierd of in het nummer gestaan. Deze laten onder andere zien wat de Nederlandse zuivelsector doet om gezondere zuivelproducten te maken en hoe een gezond voedingspatroon er uitziet voor sporters en diabetespatiënten. Om terug te kijken op een mooi jaar laten we deze beelden nog een keer de revue passeren.
Zoutreductie
Nederlandse kaasproducenten hebben zich sinds 2006 succesvol ingezet om de hoeveelheid zout in Goudse kaas te verlagen. Tussen 2006 en eind 2015 hebben betrokken kaasproducenten een geleidelijke zoutreductie in Goudse kaas gerealiseerd van 22,2%.
Suikerreductie
Sinds 2010 werkt de Nederlandse zuivelindustrie aan suikerverlaging in zuiveldranken en –toetjes. In 2015 heeft de zuivelsector aanvullend een commitment gedaan voor een verlaging van toegevoegd suiker in deze zuivelproducten.
Sportvoedingspiramide
De Sportvoedingspiramide is ontwikkeld door de Vereniging van Sportdiëtetiek en helpt diëtisten bij het geven van voedingsadvies aan sporters. Goede voeding voor sporters begint bij de bodem van de piramide; met een goede basisvoeding.
Diabetesduimpjes
In de ‘Diabetesduimpjes’ staan voedings- en leefstijlkeuzes die het risico op diabetes type 2 kunnen verhogen en verlagen. Voor de illustratie zijn de Richtlijnen gezonde voeding en de Voedingsrichtlijn Diabetes geraadpleegd.